Uitvaartverzekeringen
Uitvaartverzorging
Uitvaartcentrum

Tel. 033-245 98 22

Frieswijkstraat 56
3862 BL Nijkerk

De EABN te Nijkerk is al 80 jaar actief als onderlinge. De EABN is een gevestigde uitvaartorganisatie en uitvaartonderneming met een degelijke reputatie. De uitvaartverzorging wordt bij de EABN verzorgt door vakmensen. Zonder onderscheid te maken tussen levensovertuiging en afkomst, wordt samen met en in opdracht van de nabestaanden de begrafenis of crematie geregeld.


EABN Uitvaartcentrum

De EABN heeft een eigen uitvaartcentrum, eenvoudig bereikbaar en gelegen aan de Frieswijkstraat te Nijkerk, naast de Algemene- en Rooms-katholieke Begraafplaats. Het EABN Uitvaartcentrum is ook de locatie waar zowel de polis- als de uitvaartadministratie is gehuisvest.

Het gebouw heeft in 2004 een ingrijpende verbouwing ondergaan, waardoor het ondanks de ingetogen uitstraling een eigentijds karakter heeft gekregen. Ook is het uitvaartcentrum geheel gelijkvloers, en voorzien van moderne sanitaire voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een toilet voor minder validen. Daarom zijn er geen belemmeringen voor gebruikers van een rolstoel of voor mensen die slecht ter been zijn.

Ontvangsthal

De ruime ontvangsthal is het centrale punt vanwaar u toegang heeft tot de aula, koffiekamer, opbaarruimte garderobe en toiletruimtes. Door de schuifwandconstructies kan de hal indien dit nodig mocht zijn zowel bijgetrokken kunnen worden aan de aula als aan de ontvangstruimte.

Aula

De aula, welke ten behoeve van slechthorenden is voorzien van een ringleiding, biedt in een basisopstelling plaats aan 150 personen. Indien de te verwachten opkomst van familie, vrienden en belangstellenden groter zal zijn, kunnen hiervoor ruimschoots terplekke aanvullende (technische) voorzieningen worden getroffen, waardoor de capaciteit ten behoeve van het bijwonen van de plechtigheid verdubbeld kan worden.

Ontvangstruimte

In de ontvangstruimte kan men, rekening houdend met de mogelijke wensen betreffende consumpties en het aantal te verwachten bezoekers, condoleancebijeenkomsten laten verzorgen. Ook plechtigheden in kleine kring zijn bijzonder geschikt om in deze ruimte te houden. Ook biedt de ontvangstruimte de mogelijkheid om bij uitvaarten, met een grote opkomst de bezoekers in de ontvangstruimte de mogelijkheid om de plechtigheid op een beeldscherm te kunnen volgen.

Opbaarruimtes

De opbaarruimte is zowel vanuit de hal als vanuit de ontvangstruimte te betreden. Deze ruimte wordt zowel gebruikt tijdens condoleanceavonden, maar ook voor rouwbezoeken indien men in alle rust alleen of in kleine kring afscheid van de overledene wenst te nemen. Het uitvaartcentrum beschikt over twee opbaarruimten.

Orgel, audio visuele hulpmiddelen

Het orgel, aangeschaft in 2007, welke wordt bespeeld door één van onze organisten of desgewenst door anderen, tijdens samenzang of als muzikale omlijsting tijdens een plechtigheid.
De geluidsinstallatie in het uitvaartcentrum biedt de mogelijkheid om tijdens een condoleance en/of uitvaartplechtigheid muziek op cd en USB en/of SD-kaart ten gehore te laten brengen.
Ook is het mogelijk om via de twee beeldschermen in de aula de uitvaartplechtigheid met foto en filmmateriaal te omlijsten.

Kerktelefoon, opnamemogelijkheden

Uniek is onze aansluiting op de kerktelefoon. Door dit medium kunnen mensen -zij het op afstand- de uitvaartdienst ook volgen.
Via internet is het mogelijk om de uitvaartplechtigheid in het uitvaartcentrum rechtstreeks, maar ook naderhand te beluisteren.
Verder kan een geluidsopname van de uitvaartdienst in het uitvaartcentrum gemaakt worden, op zowel een CD en DVD.
Ontwerp HeRiAn Nijkerk.
Voor o.a. webdesign, hosting, domeinnaamregistratie en merkrecht. Ook voor MKB en Overheid.